Home » Training

I-Learn, SUFO and Blended Learning

1 June 2011 103 Comments

Date: 18 & 19 April 2011

Venue: UiTM Kampus Perlis

i-Learn is for learning management system for e-learning in UiTM. Relevant to today’s technological advancement, i-Learn system acts as a platform that supports the teaching and learning process in UiTM.

SUFO stands for Student Feedback Online is an online system to evaluate the overall teaching and learning components in terms of lecturer’s quality assurance and performance, content and infrastructure. The objective is to set up a standard and reliable instrument of evaluation for all UiTM campuses in Malaysia and to produce new and contemporary innovation with high technology.

i-Learn Centre, together with the Academic Affairs Division, are gearing towards the Blended Lerarning concept by introducing it to UiTM students and lecturers in 2011. The project involves lecturers and students both at the main campus and branch campuses.

103 Comments »

  • Muzilah Zaidan said:

    Salam..

    Saya tak dapat nak lengkapkan SuFo saya umtuk view exam result tapi bila saya nk login student portal xdapat juga..

    sistem suruh tukar password dan bila saya nak tukar sentiasa problem?

    ada cara lain tak untuk saya view exam result saya? da seminggu masalah ni berlaku tapi saya ingat line jammed sebab ramai student yang akses tapi bila da seminggu saya pelik..

    harap masalah saya dapat dibantu..terima kasih

  • tini said:

    salam…….mcm mana nk isi sufo sb nk login pun x blh…..

  • nadia said:

    salam….saya nak tanya macam mana saya nak lengkapkan sufo..
    saya tak tau macam mana nak cari pautan dia…
    lagi satu kenapa saya tak boleh log in saya ye…
    masa log in di skrin ada tertera cannot use ic as pasword….then saya nak change tp x boleh…
    mohon tolong saya ye….
    my id 2009268482

  • faiz muslim said:

    Salam Admin,
    Selepas saya klik SuFO, tiada apa-apa borang yang perlu diisi.

    Student ID : 2004625552

    sy pelajar PLK, dan sy telah lengkapkan iclass evaluation.
    kindly assist tqvm

  • nazirah mohamad said:

    sy mengalami masalah ingin membuka note di dlm ilearn…dia mane sy cube beberapa kali melengkap kan survey SUFO, tetapi tiada button submit… justeru itu sy tidak dpt pergi ke ruangan note sy… sy juga risau masalah ini menggangu result sy nt….
    kerjasama di dahulukan dengan ribuan terima kasih..

  • reen said:

    salam., ada cara lain tak utk mengetahui result sye ini ?

  • sapura (author) said:

    reen, untuk makluman, SuFO telah ditutup kepada pelajar seminggu selepas keputusan peperiksaan diumumkan. Pihak i-Learn telah menutup SuFO kepada pelajar diploma/sijil/asasi secara rasminya pada 9 mei 2012. Sebarang rayuan untuk melengkapkan SuFO mestilah mendapat persetujuan dari HEA, Shah Alam. Pelajar perlu membuat surat rasmi kepada HEA dengan menyatakan sebab musabab mengapa tidak melengkapkan SuFO.

  • reen said:

    Salam,

    Saya tidak dapat melihat result saya kerana saya tidak melengkapkan SuFO. Melalui, email yang saya perolehi daripada pihak UiTM:

    “Keputusan peperiksaan anda disekat kerana tidak melengkapkan SuFO bagi semua subjek yang berdaftar bagi semua subjek yang berdaftar bagi semester Sept 2011- Jan 2012. Sila lengkapkan SuFO anda dengan kadar segera bagi membolehkan anda mendapatkan keputusan peperiksaan”.

    sy xdpt check result sbk xlengkapkan suFO,,,,but when i try to finish mysuFO it cant to access and it is not available…they also said that there is no file available..
    so,what should i do??
    plezzz help me and im very sorry for mymistake

    id no: 2011878434
    campus: sri iskandar, perak
    Program : AP121

  • Mohd Zulhasmi Md Hanif said:

    Saya dah berjaya masuk ke i-learn portal tetapi di dalam didalam list of group tidak tertera subjek saya.

    Group – List of Group (FIN661)

    TQ

  • Mohd Zulhasmi said:

    User’s Profile
    Name : Mohd Zulhasmi Md Hanif
    Student id : 2008255118
    Programme : BM222 – SARJANA MUDA PENTADBIRAN PERNIAGAAN (KEPUJIAN) (KEWANGAN)
    Faculty : Faculty of Business Management
    Campus : UiTM Shah Alam

    UPDATE PROFILE
    Please re-login to view the updated profile

    Quick Links

    If this message appears that means this is the first time you have login into your
    account this semester OR it means that we are still waiting for your course registration
    data from ISIS.

    If you still encounter any problem, please contact system administrator using helpdesk.

  • illiya zhafiera said:

    salam, saya cuba hubungi pihak i-learnt berkali-kali namun tiada jawapan. saya mempunyai masalah berkenaan SUFO. didalam senarai SUFO saya tidak terdapat subjek bel 311. Saya tidak dapat melakukan SUFO. harap sedia mebantu saya dengan segera. Sekian terima kasih.

    id-2010390121
    prog-ct112
    kampus puncak perdana.

  • Muhamad Azam Asuwar said:

    Salam Admin,
    Selepas saya klik SuFO, tiada apa-apa borang yang perlu diisi.

    Student ID : 2009836666

  • izwan said:

    i cant login to ilearn. please help me solve this problem. student id:2010852308

  • Shamira Haris said:

    Salam,

    Saya tidak dapat melihat result saya kerana saya tidak melengkapkan SuFO. Melalui, email yang saya perolehi daripada pihak UiTM:

    “Keputusan peperiksaan anda disekat kerana tidak melengkapkan SuFO bagi semua subjek yang berdaftar bagi semua subjek yang berdaftar bagi semester Sept 2011- Jan 2012. Sila lengkapkan SuFO anda dengan kadar segera bagi membolehkan anda mendapatkan keputusan peperiksaan”.

    Tapi, bila saya buka i-learn dan start evaluation dan buat evaluation tu, saya tidak tahu bagaimana untuk submit. Adakah pelajar hanya perlu mengisinya? Kalau sudah isi, macam mana nak submit?

  • mohammad rafiq bin mohd yusop said:

    saya xdpt appear link untuk Sufo dalam i-learn saya..mcamne saya nak isi SUFO tu..harap pihak tuan dapat membantu.
    No student : 2010427892
    Program : AP229